• 8 Ιανουαρίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω έξαρσης κρουσμάτων covid-19 και εποχικής γρίπης στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω έξαρσης κρουσμάτων covid-19 και εποχικής γρίπης στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω έξαρσης κρουσμάτων covid-19 και εποχικής γρίπης στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας 150 150 Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Η Ομάδα Εργασίας και Επέμβασης (Ο.Ε.Ε.) της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης, λαμβάνοντας υπόψιν την αυξημένη συχνότητα επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων covid-19 και εποχικής γρίπης  συστήνει  την ανάγκη τήρησης των κάτωθι μέτρων:

  1. Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλο το υγειονομικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο.
  2. Διενέργεια rapid test για covid-19 σε όλους τους ασθενείς που προσέρχονται για εξέταση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου έως 24 ώρες πριν την εξέταση. Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά.
  3. Όλοι οι συνοδοί νοσηλευόμενων ασθενών πρέπει να φέρουν απάντηση αρνητικού rapid test για covid-19 και να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις ημέρες.
  4. Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο. Ένας συνοδός ανά ασθενή και όπου κρίνεται απαραίτητο, από τους Διευθυντές των Κλινικών.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν ΑΡΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΝΤΕΛΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο