• 16 Ιανουαρίου, 2015

Δελτίο Τύπου για καινούργιο μηχάνημα καταρράκτη

Δελτίο Τύπου για καινούργιο μηχάνημα καταρράκτη

Δελτίο Τύπου για καινούργιο μηχάνημα καταρράκτη 150 150 Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας μέσα στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας που κάνει για την παροχή ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας στους συμπολίτες μας προχώρησε σε μια σημαντική αναβάθμιση της Οφθαλμολογικής Κλινικής με την πρόσφατη απόκτηση ενός επαναστατικού μηχανήματος για την επέμβαση του καταρράκτη.

Το μηχάνημα αυτό είναι το πιο σύγχρονο που υπάρχει σήμερα παγκοσμίως και το πρώτο που εγκαθίσταται σε νοσοκομείο στην Ελλάδα. Παρουσιάστηκε επίσημα και κυριάρχησε στο Αμερικάνικο Συνέδριο Οφθαλμολογίας που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 στο Σικάγο. Δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας για να καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις του σύγχρονου χειρουργού. Αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για ταχύτερη και ασφαλέστερη επέμβαση καταρράκτη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την υψηλή ποιότητα τεχνολογίας και χειρουργείου στους ασθενείς μας, ειδικά στη σημερινή εποχή της οικονομικής δυσπραγίας.

            Η  Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αποτελεί κέντρο αναφοράς ανάμεσα στα νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τεράστιο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων (υπερβαίνουν τις χίλιες επεμβάσεις ετησίως).

            Η Κλινική είναι εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα οπτικής βιομετρίας (για την ακριβέστερη μέτρηση του ενδοφακού) και YAG LASER τελευταίας γενιάς (για την αντιμετώπιση του δευτερογενή καταρράκτη και του γλαυκώματος κλειστής γωνίας).

 

 

                                                            Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

 

                                                                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο